Lately I've been baking apple pies like crazy. It's the season of apples and the smell of baked apples and cinnamon is the most divine of smells in the kitchen. I like my fruit pies to contain lots and lots of juicy fruit, so here's the ultimate apple pie recipe I came up with today:
Ingredients:
- One 400 g pack of puff pastry
- Two big apples
- 80 g of sugar (more or less according to taste)
- cinnamon
- 20 g of flour
Peel the apples and cut them into thin slices. Mix the slices with the sugar, the cinnamon and a spoon of flour in a bowl. Roll out the pastry until it's about 4 mm thick. Measure and cut the excess width and length into thin bands. Spread the pastry into a suitable baking tin, fill in with the apples, arrange the grid of thin pastry bands and fold in the corners. Bake in a preheated oven at 200C for 20-30 min. Powder with sugar while hot.
The end product is a very juicy apple filling and sweet pastry crust, which combine together into a perfect cinnamon flavored bite.
Ябълков сладкиш
1 пакет хилядолистно тесто,
2 големи ябълки,
80 г захар (количеството варира според вкуса)
канела,
лъжица брашно.
Обелете и нарежете ябълките на тънки филийки. В голяма купа ги объркайте добре със захарта, канелата и брашното. Брашното се добавя, за да сгъсти малко сока, който пускат ябълките и да му придаде леко кремообразна форма. Разточете тестото до дебелина 4 мм, премерете формата за печене и изрежете излишъците на тънки ленти. Разстелете тестото във формата, изсипете ябълките, оформете от изрезките решетка и подгънете краищата. Печете в предварително загрята фурна на 200С за 20-30 мин до зачервяване. Поръсете с пудра захар.
Как аппетитно!!!Люблю яблочные пироги)))
ReplyDeleteWonderful apple pie. I wish I could visit you and learn by your side.
ReplyDelete